سوالی که ممکن است همواره ذهن شما را مشغول کرده باشد این است که به چه آبی، اصطلاحا آب سخت می گویند؟!!
باید توجه نمود که آب سخت با آب سنگین و آب فشرده شده(مانند یخ) تفاوت دارد و هرکدام مفاهیم جداگانه ای دارند.
آب نرم (که می تواند آب تصفیه شده باشد) همواره در مقابل آب سخت آورده شده است اما ابتدا باید با مفهموم آب سخت آشنا شویم.
اما برگردیم به اصل موضوع، آب سخت به آبی گفته می شود که دارای مواد معدنی بالایی است. اما به این نکته توجه فرمایید که همه مواد معدنی موجود در آن مفید نبوده و به علت حل شدن ترکیبات آهکی در آن، بدن انسان را دچار مشکلاتی می کند.
در واقع این آب زمانی شکل می گیرد که آب از لا به لای رسوبات سنگ آهک و گچ عبور کند که عمدتا از کربنات کلسیم و منیزیم تشکیل شده اند.
این یک نتیجه طبیعی از مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است که در جریان چرخه آب جمع می شوند و می تواند با آب خالص و نرم و حتی آب شهر اتفاق بیفتد. در واقع هرچه میزان کلسیم و منیزیم در آب بیشتر باشد، آب سخت تر می شود. به همین دلیل است که در برخی از شهرستانها حتی در یک استان می تواند درجه های مختلف سختی آب داشته باشد.
اما آب سخت از لحاظ ظاهری اندکی حالت سفیدگونه داشته و لزجت بالاتری دارد، همچنین صابون در آب سخت به خوبی کف نمی کند و حالت نامناسبی ایجاد می کند.
میزان شدت سختی آب
میزان شدت سختی آب، به بستر جریان آب در سطح و زیر زمین بستگی دارد. آبهای نواحی آهکی سختی زیادتری تا آبهای نواحی گرانیتی یا شنی دارند. سختی آب در طول زمان نیز تغییر پذیر است. معمولاً سختی آبها در فصل باران، کم و در فصل خشکی، زیاد میشود؛ و بعضی مواقع هم در فصول پر باران و مرطوب مثل غارها ایجاد شود.
اثرات آب سخت
شاید در ابتدا آب سخت را برای شستشو و آشامیدن امن بدانید اما در دراز مدت نتایج هزینه آور و نا امید کننده ای خواهد داشت و سلامت بدن را تهدید خواهد نمود.
لکه هایی که روی سینک می افتد را بخاطر آورید، درست فکر می کنید اگر با این مشکل دست و پنجه نرم میاکنید بخاطر سختی بالای آب مصرفی شماست، آب سخت را دست کم نگیرید لباس هایتان را نیز زبر و خشن می کند همیشه هم نباید از فروشندگان لباس شاکی باشید.
حالا موارد بالا را در نظر داشته باشید و تصور کنید که آب سخت ممکن است چه اثرات مضری برای مجاری کلیه، روده ها و معده داشته باشد جدا از اینکه ممکن است آب در مسیر عبوری خود تا به شیر آب منزلتان برسد میکروب ها و عوامل بیماری زا را در خود حل کند.
شاید تا حالا نشنیده باشید اما پزشکان، آبی که از لحاظ درجه سختی بالا باشد را برای بیمارانی که دچار شکستگی شده اند و برای مدتی کوتاه توصیه می کنند، به این علت که آشامیدن آب سخت در طولانی مدت کلیه ها را سنگ ساز و معده را آسیب زده و شما را دچار سوء هاضمه می کند.
در آینده مطالب بیشتری در مورد آب و سختی آن را منتشر خواهیم کرد، بنابراین اگر مایل به دریافت مطالب بیشتری در باب این مسئله هستید ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید!